Saturday, April 16, 2011

Interview mass communication >> Komunikasi dan Media

haha.Interview.Boleh buat aku gelak rasanya kott.Pukul 1.30 dah semangat p Uitm.Masuk amek attendant semua.Then kena buat essay!Yeahhhhhhhhhh.TERBAIK.200 words in English about Mass Communication.Kenapa apply course tu and apa kita boleh buat dengan course tu.Aku sangat blur.Tulis je apa ada dalam kepala kann.Aku rasa aku mengarut je banyak.Hahaha.Then bagi break.Tunggu nama kena panggil sambil sambil tu begossip gossip dulu.Aku tegur je sapa yang boleh.Buat muka tak malu.Kalau malu memang kayu la aku kan.To avoid dari jadi kayu baik aku buat muka tak malu.Hahaha.Then nama aku pun dah di-announce.Masuk bilik tu.Ya Allah.Tuhan je yang tauuuu.Nervous gila.

First;Dia mintak kenal kan diri family background and so on.Aku pun mengarut ngarut la cakap bla bla bla.
And dia tanya hobby.Haha.Sangat lawak.And then dia tanya dekat Sarawak tengah hot dengan issue apa sekarang.Aku jawab.Election.Haha.Hebattt.Actually aku hentam tahuuuu?Ni la nasib kalau tak tengok berita.Tak baca paper.Hahaha.

2nd;Dia amek essay aku!!omagaddd!!!Dia baca,Aduii.Aku ingat dia nak balik baca dekat rumah.Dia baca depan aku keeee??Tak elok betoi pakcik ni.Then dia tanya macam mana aku tau reporters kena buat research before present.Pakcikkkk.Cucu saya pun boleh tau la benda tu.Dahhh.Aku tak tahu dah nak jawab apa.Gilaaa.Haha.Aku pun lupa apa aku jawab.

3rd;Dia suruh list talk show yang ada dekat tv3.Gilaa.Mana cek tau pakcik oi.Dalam 3 minutes jugak aku amek masa nak fikir.Lantak lahh.Haihh.Then cakap la Wanita Hari Ini apa benda semua tu.

4th;Soalan paling famous kot.Do you love reading?Haha.Dengan bangga aku jawab YES.Ohh tolong la Azwani.Stop lying!Haha.Pegimatila.Suka hati akula nk jawab apa.hee.Dia suruh bagi sinopsis.Memang mati akuu.Nasib baik aku ingat la sikit sikit kan.Tu pun tahun bila punya aku baca.haha

5th;Dia suruh list PM Malaysia dari first sampai sekarang.Dah tengah semangat nk list ni tiba masa PM number dua dia tanya "are you sure?".Ahh sudahh.Aku rasa betul aku jawab.Betul la kan Tun Abdul Razak?Tapi tahh.Dia cakap salah.Aku pun buat bodoh je.Sambung yang 3rd sampai habis.

LAST SEKALI PALING GEMPAK;haha.Dia mintak aku menyanyi!Woahhhh.Seriously sekarang memang tengah mendung!Aku la punca kot.Hee.Lagu dalam kepala otak aku Grenade je.Haha.Nyanyi la tapi separuh je.Maluuu!haha.Gedik.Then dia cakap habis.Huhhhhh.Legaa weyyy!

Keluar je bilik tu semua serbu aku.2nd interview!haha.Tanya aku apa kena buat semua.Haihh.Bla bla bla.Kak Intan tegur tadi.Hahaha.Peramah rupanya dia.Dulu masa sekolah tak pernah pulak sembang.Hee.Then dapat kawan baru.shamie , Arisya , Faiz , Izzaty , dengan Shira.Sembang sembang semua.Semua tak confident boleh dapat.Hahaha.Apa pun aku doakan semua dapat.All the best =)

2 comments: